galerij

Carine de Rooij

Voor Carine is het tekenen en schilderen een vast onderdeel van haar leven geworden. Ze kwam in de praktijk om de fijne motoriek van haar linkerhand te scholen en tegelijkertijd kunstzinnig bezig te zijn. Oorspronkelijk rechtshandig, kan zij door een hersenletsel haar rechterhand niet meer gebruiken.

Carine schildert met aquarelverf en gouache. Haar specialiteit zijn haar pastelkrijttekeningen – schilderachtig, met veel kleurnuances en zeer kunstzinnig. Vier prachtige krijttekeningen zijn er onderaan te zien. Zo heeft Carine de weg naar de kunsten gevonden, voor die in haar drukke baan voor het ongeluk geen tijd en muze was.

 

Annemarie van Drent

Annemarie was tussen haar tiende en elfde levensjaar in de praktijk. Veelzijdig geïnteresseerd probeerde zij verschillende technieken, zoals schilderen met aquarel, gouache, olieverf, krijttekeningen, zelfgemaakte verf met aarde uit Zuid-Frankrijk (zie de op grotschilderingen lijkende werken), tekenen met pastelkrijt en boetseren. Ze liet zich inspireren door muziek, verhalen en fotografieën, ook gewoon door onderwerpen om haar heen. Het kunstzinnig bezig zijn had een verwarmend verblijdend effect op Annemarie. Ze kwam helemaal tot zichzelf en tot haar gevoelens. Al gauw bleek dat in haar een kleine kunstenares schuilt.

 

Rood

"Hoe wekken wij de kwaliteiten van de kleur rood in onszelf", was het thema waaruit onderstaande schilderingen ontstonden. Het zijn schilderijen van enkele leden van de intervisiegroep van kunstzinnige therapeuten. We schilderden na aanleiding van de muziek van Maurice Ravel “Bolero” om onze “rode krachten” te ontdekken. De muziek begint heel rustig en wordt steeds sneller en uitdagender. Op die manier kunnen tijdens het schilderen onze krachten opgewekt worden en schilderend naar buiten komen. De muziek duurt 17 minuut. Dus binnen 17 minuut moest de schildering af zijn. Heel eerlijk - we hebben daarna nog wat bijgewerkt.